To bryllupsdager

Å huske én bryllupsdag er en ting, men her i huset må vi huske to.

Gift 16. august 2008 for hele familien i Bodenheim, Tyskland.

Min mann og jeg opererer faktisk med to bryllupsdager, den 15. og 16. august. Grunnen til dette er at da vi giftet oss gjorde vi det i Tyskland, for tyskoe myndigheter. Dette førte til at vi hadde den formelle seremonien med signering av papirer o.l. på råduhest i Bodenheim på fredag 15. august 2008. Men lørdag 16. august 2008 hadde vi den store seremonien med hele familien, hvit kjole, utveksling av ringer, brudebukett, middag og bryllupsnatt.

Det store spørsmålet er derfor – hvilken dato er EGENTLIG bryllupsdagen vår? Min mann mener det er 15. august, og på en måte så er jo det riktig. I alle registere er det dette som er den riktige datoen, men for meg er det bare den formelle delen. For meg er det den 16, august som er den virkelige dagen. Det var da vi foran hele familien og foran våre venner sa ja til hverandre, utvekslet ringer og festet med våre nære og kjære. Jeg har enda et ess opp i ermet, og det er datoen i ringene. I disse står datoen 16. august 2008, men mannen min mener at dette ikke gjelder siden det var jeg som ordnet med graveringen i ringene… Facebook har også talt og sier at det er 16. august som er vår bryllupsdag, men det var visst jeg som i første omgang registerte bryllupsdagen vår denne datoen, så det gjelder visst ikke det heller.

Gift 15. august 2008 på rådhuset i Bodenheim, Tyskland.

På bildene jeg har lagt ved dette innlegge kan du også se våre to bryllupsdager, og for meg er det ingen tvil hvilken dag som mest symboliserer bryllup.

Foreløpig så har vi et kompromiss. Vi feirer 1 bryllupsdag, og da velger vi den som passer best. I år er 15. og 16. august mandag og tirsdag, så vi valgte like gjerne mandag 15. i år. Et annet år kan det bli 16. som passer best. Vi får fremdeles noen gratulasjoner fra familie og venner på bryllupsagene våre, så det er flere enn oss som er usikre på den «riktige» bryllupsdagen enn oss.

En positiv ting er i alle fall at mannen har i alle fall 1 dag å drite seg ut på uten å få problemer hjemme…. 🙂

Reklamer

3 tanker på “To bryllupsdager

  1. Jeg får gratulere deg i dag – og igjen i morgen. Jeg ser Tommys poeng med den 15. Men, det er «ekteskapsdagen» – da ekteskapet ble formelt startet, men noe bryllup var det ikke. Bryllupet var 16!! Dét er bryllupsdagen (og hvordan han kan si nei til å ha verdens beste huskelapp, nemlig ringen, som fasit, er mer enn jeg fatter.
    Gratulerer med bryllupsdagen – i morgen! – søss!

  2. Aha – så det er slik det henger sammen! Jeg holder en knapp på at det er 16. august som er den egentlige dagen, msn det er jo en strålende å hvert år kunne velge datoen som passer best 🙂 Uansett, gratulerer med datoene begge to!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s