Bruk opp en eggehvite

Hjemmelagde minimarengs

I flere oppskrifter skal man bare bruke deler av en ting, slik som eggeplommen i et egg. Men hva skal man gjøre med den eggehviten som blir til overs?

Jeg har noen ganger laget meg en omelett senere med egg pluss den ekstra eggeghviten. Jeg har også fryst ned eggehviter i små poser, men får liksom aldri brukt de opp. Men så så jeg en video fra Mark Bittman i NY Times om hvordan man lager marengstopper av 1 eggehvite. Og så var det jo så raskt og enkelt!

Så da jeg hadde en ekstra eggehvite etter å ha laget en paibunn med eggeplomme til en kake i dag, laget jeg et helt brett (!) med minimarengs av den ene eggehviten jeg hadde igjen.

Se videoen med Mark Bittman:
Vanilla Meringues – Mark Bittman – NY Times Video

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s