Blåst bort i Brighton

Første stopp på min Englandsferie alene var Brigthon. Brighton er en fin mellomtor by ved den engelske kanal. Her er det mange flotte townhouses som hørte til over- og middelklassen som ferierte her på grunn av havet, stranda og nærheten til London. Jeg bodde i Brighton House, et lite hotell rett vest for sentrum, som anbefales på det varmeste.

Øverst på Må se-lista mi var Royal Pavilion, et lite eventyrpalass som George IV fikk bygget. Her er det overøst med kinesisk design, drager, slanger og bambusetterligninger. Utrolig morsom å se, og flott med audiotour som var inkludert i billetten. På Royal Pavilion Tea House fikk jeg også kost meg med Cream Tea, som er en servering med te, scone og annet tilbehør.

Videre gikk jeg meg vill inni the Lanes, det som er igjen av gamlebyen, eller rettere sagt den føste byen som lå her. Her er det masse morsomme designerbutikker, sjokoladebutikker, puber og cafeer.

Brighton Pier sto også på lista, men jeg må si at dette var en liten nedtur. Er været fint (som det ikke akkurat var den dagen jeg var der) så kan det være fint å ta en tur utover pieren. Men langs pieren er det bare fastfood boder, spillehaller og tivoliattraksjoner for barn og fjortiser, i tillegg til noen barer. Ikke akkurat fancy… Men jeg fikk i alle fall mulighet til å se Brighton fra havet.

Ellers gikk jeg langs strandpromeaden, både vestover og østover. Vestover fra Brighton Pier er det masse serveringssteder, og jeg fikk tatt meg en Strongbow i sola mens den fortsatt var å se. På østsiden av Brighton, nærmere sagt i Kemptown, fikk jeg sett huset som Carrol Lewis besøkte mye da hans søster bodde her (11 Sussex Square). Hagene som hører til i Sussex Square hadde tidligere egen undergang til stranden, og det er stor sannsynlighet for at det er denne undergangen, som førte til en «annen verden», som var noe av inspirasjonen bak Alice i eventyrland.

Brighton er en flott liten by å besøke i 24 timer, og jeg ser ikke bort i fra at jeg kanskje tar meg en tur tilbake igjen. Men det kan gjerne blåse litt mindre da.

20120702-205632.jpgBrighton beach.

20120702-211933.jpgBrighton beach vest for pieren.

20120702-210235.jpgRoyal Pavilion.

20120702-211601.jpgCream tea på Royal Pavilion Tearoom

20120702-211133.jpgThe Lanes

20120702-211743.jpgStrandpromenaden øst for Brighton Pier

20120702-212053.jpg

Last gjerne ned kart, guide app eller podcast guider fra VisitBrighton.com. Ta også en titt på mitt Brighton-board på Pinterest.

Love, Brighton!

Reklamer

4 tanker på “Blåst bort i Brighton

  1. Brighton har jeg hørt mye fint om – godt å lese en litt mer «nedpå jorda» anmeldelse. Gleder meg til å følge turen din videre – goood tur! 🙂

    • Takk takk Ingvild. Brighton er definitivt et sted å besøke, men jeg må jo innrømme at jeg fink med meg det meste på 24 timer. Hadde det vært bedre vær hadde jeg nok brukt mere tid på stranda, men i dårlig vær var det ikke mye mer å gjøre.

  2. Flott side med masse fin info. Jeg har reist noe i England siste tre årene med små barn og digger det. Jeg er en ivrig fan av engelske serier, men kanskje mest av alt Jane Austen. Hører gjerne om du har erfaringer fra turer som har Austen-stil.. Planlegger å reise minst to turer i år, men har ikke helt bestemt hvor enda. Fikk noen fine tips her!

    • Har nok ikke mange Austen-inspirerte tips til turer. Det eneste jeg har tenkt på noen ganger er filmene jeg har sett, og de flotte landstedene som er brukt i disse som jeg kunne tenkt meg å se. Da søker jeg ofte opp den spesifikke filmen og hvilke lokasjoner som ble brukt. Filmsiden IMDb.com gir da noen svar, men ofte er det andre nettsider som dukker opp på Google også. God tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s