Hjemmegrodd, hjemmelaget og hjemmeplukket

I dag har vi hatt en flott blanding av både hjemmegrodd, hjemmelagd og hjemmeplukket mat.

Hjemmegrodd
I våres sådde vi gulerøtter i hagen til rekkehuset vårt. Disse har nå grodd seg til og jeg har begynt å bruke de i mat. I dag ble det en gulerot og linsesuppe til middag med hjemmegrodde gulerøtter.

20120909-204542.jpg

Hjemmelaget
Som tillegg til suppen lagde jeg litt kyllinglever paté fra bunnen av. Jeg hadde tilfeldigvis frosne kyllinglre i fryseren som jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med. Og å lage paté var utrolig enkelt. Og godt! Jeg lagde et lite focaccia inspirert brød å ha pateen på. Jummy.

Hjemmeplukket
Til dessert ble det kanel, eple og kokosmuffins. Her brukte jeg en ordinær muffinsoppskrift, og blandet i eple iter med sukker, kanel og kokos. Men hvor var eplene fra? Jo, de har jeg plukket fra et epletre her på Stovner som står på et lite landområde mellom tre veier. Skikkelige byepler altså.

20120909-205556.jpg

Jeg plukket også en stor pose, kanskje 1 kg, med bringebær fra busker inntil gangveier og i skogholt rundt Høybråten og Stovner i begynnelsen av august, som foreløpig ligger i fryseren. Disse skal også brukes til noe godt etterhvert.

20120909-210047.jpg

Jeg lager mye mat fra bunnen av, men å plukke mat fra egen hage og områdene rundt gjør jeg ikke like mye av. Dessverre er det ikke mye bær igjen i nabolaget, men det er masse epler i parker og andre fellesområder, jeg må bare klatre litt for å nå de beste.

Bon apetite!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s