Mitt London

Jeg elsker London. Jeg har besøkt byen flere ganger og jeg planlegger å reise dit igjen og igjen. Her har jeg samlet noen av mine egne tips til ting å se og gjøre i London, som du kan vurdere å gjøre i tillegg til de opplagte severdighetene og turisttipsene for byen.

20121227-165453.jpg

Big Ben, et av Londons mest kjente landemerker

Earls Court
Bydelen Earls Court ligger vest for London sentrum, og her har jeg overnattet de fleste gangene jeg har vært i London. Området ligger utenfor bykjernen, så overnattingen er nok noe billigere samt noe mer avslappende enn i sentrum. Earls Court har likevel flere restauranter, kafeer, puber og matbutikker og to av hovedlinjene i T-banesystemet går gjennom bydelen. Dette gjør området til et sentralt sted å bo utenfor sentrum. Det er også gåavstand til blant annet Kensington Gardens, Hyde Park og Natural History Museum. Jeg har bodd på flere forskjellige små og billige hoteller med varierende erfaringer, men Best Western Burns Hotel er ett hotell jeg i alle fall kan anbefale.

Covent Garden
Jeg kan ikke dra til London uten å være innom Covent Garden. Det er noe med de gamle markedshallene, butikkene og området rundt som virkelig appellerer til meg. Jeg drar heller hit enn til Oxford Street. Her er det flere highend klesbutikker i tillegg til tebutikker, salgsboder med bilder og annen kunst, musikanter og gjøglere. Kleskjeden David & Goliath har blant annet en butikk her, et morsomt konsept som fortjener et besøk.

Neal Street
Dette er en koselig gågate som ender i Covent Garden. Her er det flere designbutikker og kjente kjedebutikker. Ta en tur innom The Tea House i 15 A Neal St. for en teopplevelse.

Rules
Londons eldste restaurant fra 1798, Rules, ligger rett ved Covent Garden. Jeg har bare vært her én gang, men skal definitivt tilbake. Hjemmekoselig atmosfære, fancy men avslappet. Veldig god tradisjonell engelsk mat, med fokus på vilt fra egne skogsområder. Bord må bestilles på forhånd.

Kensington Gardens og Hyde Park
Hyde Park er Londons største park, og sammen med Kensington Gardens et flott område å gå rundt i for å få litt avstand fra den travle byen. Gå rundt den store dammen i Hyde Park, The Serpentine og The Long Water, og ta en titt på Peter Pan-statuen på vestbredden av sistnevnte.

England_2012_757

Leadenhall Market

Leadenhall Market
Matmarkedet Leadenhall Market er en fancy, gammeldags mathall. Her er det flere spesialistforretninger med mat, men også andre butikker. Her er også flere små spisesteder og det er veldig koselig å sitte ute i markedshallene og se på livet. Er du her rundt 15-16 tiden er det fullt av dress- og draktkledde City-arbeidere som tar en en pint og en drink etter jobb.

London Aquarium
Akvariet i London har ett av de kuleste haitankene jeg har sett, og er generelt et veldig bra akvarium. Vel verdt å bruke noen timer her.

Leicester Square
Teaterforestillinger er det mange som anbefaler i London. Men ikke alle er like begeistret for teater (slik han jeg er gift med) og det kan også koste en del penger. Rundt Leicester Square finner du flere store kinoer, noe vi pleier å ta oss tid til en kveld i London.

20121227-170644.jpg

Goodwin Court

Guidet tur
Å få med seg guidete fotturer er flott uansett by. I London har jeg foreløpig bare fått med meg én, men den var veldig bra. Jeg ble med på The West End Ghost Walk, delvis valgt for at det hørtes interessant ut, og delvis for hvilken ukedag den gikk på. Vi fikk servert flere historier samt turer gjennom smug de fleste turister kanskje ikke har fått med seg. Ett av smugene vi gikk gjennom kan jeg anbefale å ta en tur innom, Goodwin Court (nær Leicester Square T-banestasjon, inngang fra Bedfordbury eller Saint Martins Lane). Her er det virkelig gamle butikk/kontor fronter OG fremdeles fungerende gasslamper som kommer på på kvelden, du føler nesten at du er i en Dickens-historie.

20121226-225618.jpg

Kart til Goodwin Court

Turen ble arrangert av London Walks, som har mange andre guidete turer å velge mellom i London.

Publunsj
Å ta seg en skikkelig publunsj eller bare et glass ale eller cider er skikkelig britisk og veldig koselig (om du velger riktig pub). Jeg har ingen egen favoritt i London enda, men pappas Londonpub The Mason Arms, i 38 Maddox st., er en koselig liten pub nær Oxford Circus.

Andre interessante ting å se og gjøre:

20121227-162148.jpg

Rosettasteinen

Rosettasteinen i British Museum, steinen som løste gåten med de egyptiske hieroglyfene. Her er det også masse annet, som egyptiske sarkofager, o.l.

20121227-154331.jpg

Whitehaven Mansions

Hercule Poirots leilighetskompleks Whitehaven Mansions (som egentlig heter Florin Court), brukt i den Britiske TV-serien med David Suchet, kan du finne ved Charterhouse Square nær Barbican t-banestasjon. Det er ikke så mye annet spennende rundt her, men er du like Poirot-fan som meg er det verdt turen innom.

20121227-165224.jpg

Twiningsbutikken

Twinings er et verdenskjent temerke med base i London. For en skikkelig Twiningsopplevelse kan du ta en tur innom deres egen butikk i London. Butikken ligger i 216 Strand i Westminster, nær Temple T-banestasjon.

20121227-165314.jpg

Temple Church

Da Vincikoden i London
Er du like fascinert over Dan Browns Da Vincikoden som meg er det flere steder som er med i boka du kan besøke i London. Ta blant annet turen innom Westminster Abbey for å se Newtons gravsted. Nær Temple T-banestasjon kan du også besøke Temple Church. Selv har jeg dessverre ikke vært inne i kirken da denne var stengt grunnet en privat anstelning sist jeg forsøkte å besøke den, men området utenfor og rundt er også interessant i seg selv.

For flere Londontips se mitt To do in London-board på Pinterest

20121227-165404.jpg

Radcliffe Camera, Oxford.

Ta en dagstur til Oxford
Oxford ligger bare en time med tog vest for London, og passer veldig godt som destinasjon for en dagstur. Her er mange gamle universitetsbygbinger, biblioteker, parker og puber. Som studentby til Tolkien, C. S. Lewis og resten av The Inklings, kan man finne mange interessante steder med referanser til disse karene. Her er det også fine handlegater og mindre kjøpesentre. Vel verd en tur.
For tips til steder å se i Oxford besøk mitt Pinterest board To do in Oxford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s